söndag 24 november 2013

RAAM, kungliga podieflickor och lyspinnar

Jag har ju helt glömt att berätta för er om cykelkalaset jag hostade i slutet av oktober! Nu när jag är sjuk och invalid är det alldeles lagom att titta tillbaka och minnas en fantastisk kväll i glada vänners lag.

För er som inte vet så är Cykelfest en glad ny-tradition. Det började en gång med en liten idé av mig och Peter - och nu hålls cykelfest två gånger om året - en kick-off på våren och en fuck-off på hösten. Målgruppen är de blåranga folks som andas cykel. Samt en och annan cyklist-to-be bland respektive ibland... Cykling är ju en missionerande religion.


I år fick cykeläventyr stå för festtemat. Det till ära hade jag i samarbete med CK Distans fått hit Gunnar Ohlanders - den förste svensken någonsin att slutföra det lika häftiga som fruktade RAAM (ett ödmjukt randonnélopp där ynka fyratusenåttahundra km ska avverkas under max tolv dagar). Festen började med att Gunnar berättade om RAAM och visade lite bilder, samtidigt som vi i publiken mumsade på Evas amerikanska muffins och diskuterade dilemman som bara cyklister har gemensamt - hur göra med stjärten efter åttio mil i sadeln, hur sova fast man inte hinner, hur viktig supporten är.


Efter att uppståndelsen kring RAAM och den italieninspirerade buffématen lagt sig i magen skickades gästerna runt på en traditionsenlig tipspromenad lokalen runt. Frågorna handlade som vanligt om allting mellan-himmel-och-jord-cykligt. Utslagsfrågan var väldigt intern - hur många mil hade Grannen hunnit cykla i år?

Sedan blev det dags för prisutdelning. Två slags vinnare skulle koras - den som hade vunnit festquizzen samt den som hade vunnit Festcrossen som hade körts tidigare på dagen. Totalt blev det fem gladapriser - quizzguld, -silver, -brons och -tröstpris samt festcrossenkronan! På prisbordet stod förstås ekologiska cykelviner och skumpa. Och gissa om inte Tony gick och vann guld i båda kategorierna. 


Johan (till vänster) höll ett litet fint tal om hans och Tonys grymma cx-satsning i Västerås. Tänk att vi nu har en egen - om än liten! - cx-sektion som ordnar lopp och annat skoj. De andra såg fina ut och hade trevligt! Längs nere till höger ser vi bland andra Peter Tonér från CK Distans. Tack för Gunnar Peter!


Så här glad blev Eva när hon vann pris (minns inte om det var brons eller silver). Och hade inte vi de sötaste podieflickorna - Ingela och Grannen? 

Kvällen avslutades med att vi drack upp det sista, i mörker, larvandes med ett gäng lyspinnar som de mogna vuxna vi var. Och ämnet för diskussionerna hela kvällen var cykel, cykel, cykel...

Precis som det ska vara på en fantastisk cykelfest!

Supertack till finaste Periferigruppen, Tony, Cecilia för all hjälp med mat, pynt mm.
Tack till Peter Tonér och Distans CK för att ni "tagit hit" Gunnar
Tack till Eva för mummas muffins
Tack Micke som agerade fotograf (samtliga bilder i detta inlägg är Mickes förtjänst)
Tack till alla er som kom och gjorde kvällen underbar <333

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar