torsdag 28 november 2013

Hi life.

Hej.

Salig efter gårdagens gympass! Körde cirkelgym och vart till och med svettig och lätt illamående (kroppen är ju inte helt kry än). Men fick beröm av instruktörsgubben som tyckte jag kunde köra med ännu tyngre vikter. Fick ursäkta mig med att jag liksom varit sjuk ett tag.

Cirkelgym/stationsjympa/cirkelfys/TMI (träning med instruktör) är för övrigt superbra för oss som trots många försök ändå inte hittar rätt flow och självdisciplin på gymmet. Det är enklare att efter ett sådant pass på egen hand komplettera med ett eller ett par övningar för specifika muskler/muskelgrupper (t ex benböj, utfall etc.).

Vissa kan invända mot nyttan att "slösa tid" på att träna överkroppen - men tänk på att en vältränad överkropp kan förbättra benens prestationsförmåga precis som slö, otränad överkropp kan försämra den.

Googla på "styrketräning + cyklister" eller hellre "cyclist + strength + training" (finns fler resurser ute på engelska) för att hitta info och förslag på övningar och program. Läs även här på Toppfysik!

2 kommentarer :

  1. Cirkel är kul och köra! :) enbensövningar är bra för cyklister, eftersom man hela tiden jobbar med ett ben i taget när man cyklar :)! Stark core ger dig väldigt mycket på sadeln, orka hålla uppe kroppen! Grymt!

    SvaraRadera
  2. Instämmer Katja och LinaTriathlet! Träna överkroppen och förebygg cyklistrelaterade skador på nacke etcetera. /Valle

    SvaraRadera