tisdag 26 november 2013

Bike kill.

Julie Glassberg har plåtat tallbikesie-klubben och dess subkultur

Trots alla försök att utmåla cyklister som aggressiva, tourdefrancehallucinerande lancearmstrongs okynnesklädda i perversa åtsmitande trikåer och med en enda agenda - att göra livet surt för de snälla bilisterna - så vet alla med åtminstone lite vett i skallen att cykel ändå är det mest harmlösa fordonet en person kan föras på.

Cyklisterna sinsemellan är det förstås inte alltid så snällt. Alla som någon gång kört ett GP har om inte skaffat sig en dyrare, säkrare hjälm så lärt sig att be små böner om att klara sig ur loppet helskinnad. Och inte tala om de galenpannorna som försörjer sig på keirin...

Ja, man kan vara cykelkompisar men "slåss" ändå. Fast... medlemmarna i The Black Label Bike Club i Minneapolis, USA har tagit det där med "slåss" på blodigt allvar. De cyklar inte bara tall bikes iklädda annars traditionella choppers-plagg, de anordnar cykelriddartorneringar där de slåss med pinnar och saker medans de sitter på sina tall bikes. Slår vad om att de spelar amerikansk trashpunk också. Så galet och ändå typiskt amerikanskt.

2 kommentarer :

 1. Bike wars har förekommit betydligt närmre än så, jag mindes at punksen i Köpenhamn sysslade med det när jag var ung och sprang på Ungdomshuset.. Och en googling senare hittade jag det här flickr kontot med lite bike war kbh bilder: http://www.flickr.com/photos/30324015@N02/2999422541/

  Skummar igenom bloggen, gillar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande, synd att det inte finns nåt liknande "sällskap" i dagsläget va jag vet? ( i Sverige iaf) Men nu jag sett en lirare på tall bike här i Västerås... men en höna gör ingen gryta, typ ;)

   Radera