söndag 12 januari 2014

Klädtips för kurviga tjejer, Vättern lovestory, grym mekskola och annat söndagsgodis.

Hej. Halsflusskuren tär fortfarande på min kropp så jag tröstar mig med att klättra på väggarna ta fina vinterpromenader (har äntligen köpt pälsiga vinterskor med ergosula, så tantskönt!) och planera träningsvåren och -sommaren (kommer förstås att dela med mig av planen till er). Har alltså inga träningsrapporter att delge idag - men dock fem stycken länkar som jag tror ni får glädje av. Varsågoda!

Länk #1: MadeGoods cykelmekskola är ett fantastiskt pedagogiskt onlineverktyg för dem som vill lära sig att meka med sin cykel själva alternativt behöver lite extrastöd i ett visst moment. Man får inte bara textbeskrivning, steg-för-steg-videos samt tydliga bilder - skolan kommer även med förslag på vilka verktyg som behövs för ett visst moment och var de finns att köpa (opartiskt!). Kanon för mig som ju snart måste byta framväxelreglage.


Länk #2: Helenas Vätternrundan - en lovestory förstås. Den finaste kärleksförklaringen till kärleken och cyklingen jag läst på länge. Favoritmarkerat och värt att ta fram de gångerna livet känns grått och hoppet gått ut med hunden. Andas en hel del punk också, för Helena har vågat som tusan där, i livet och om inte det är punk så är Påven vänsterpartist!


(fortsättningen får ni läsa själva...)

Länk #3: Veeka cykelhandskar. Har ni gillat Gantolis handskar (vilket jag förstås gjort eftersom jag är en riktig handskfetishist) så kommer ni att älska Veekas. Minimalt med padding (yes!), sexig design och god ventilation. Pax på paret nedan, fler färger finns. Mums!


Länk #4: Cycling clothes for curvy girls del ett och två är två läsvärda inlägg av en av mina måste-läsa-ofta-bloggar Unofficial Unsanctioned Women's UCI Cycling Blog. Trots att jag inte är en "plus-size"-tjej så har jag belönats (eller förbannats, beror på sammanhanget) med old-school-kurvor som gör klädvalet något mer komplicerat än för den med rakare gränssnitt. Rapha är ett av de märken som har grejat det där men det finns fler smarta märken med något för alla - dig med XXL i tröjsize, dig med breda axlar, dig med väldigt breda vader... Ja, många bra tips på affärer finns helt enkelt för allas utseenden. Jag tänkte så småningom själv skriva ett inlägg med lite tips på kläder för oss kurviga tjejer men under tiden kan ni som känner er "träffade" läsa de här fantastiska artiklarna: den och den.

Länk #5: Velocast är en sida med trevliga och välgjorda podcasts om cykling! Gillar man brittisk kommentatorstorrhet och noggranna analyser av händelseförlopp och detaljer så kommer man att uppskatta Velocasts poddisar.


Det var de fem, ha en njutbar söndag, själv ska jag göra i ordning mina skidor och hoppas på mer snö under natten!

Puss.

4 kommentarer :

  1. Bra länkar! Borde bli bättre på att meka med min cykel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch då ;) Personligen mekar jag enbart när jag verkligen MÅSTE haha

      Radera