måndag 29 oktober 2012

Vi äro de utvalda

Hej.

Kom än en gång att tänka på en sak igår kväll när vi såg på nyheterna.

Enda gången svensk television (och andra medier) har med cykelsport så handlar inslaget om - tadaa! - dopning. 

Det går säkert att dra paralleller till andra grupper i samhället som får samma noga utvalda rapportering.

Men jag nöjer mig med att konstatera att det är rätt så trist som det är nu. Inte så konstigt att så många ungdomar, speciellt pojkar, växer upp i tron om att gymbiffning, fotboll och hockey är de enda rätta idrottsvägarna. Det är ju representanterna för de sporterna enbart, som får agera hjältarna på idrottssidorna.

Källa: DN

1 kommentar :

  1. Det där är ett problem jag under många år påtalat, medias bild av vilka sporter folk vill börja med i unga år. Nu är cykel än mer känsligt p g a ett som vi villigt får erkänna smutsigt förflutet. Men tyvärr får fotboll, hockey och andra "rena" idrotter all speltid i media och när sedan man ska sylta in sina barn i idrotter så blir ju valet självklart tyvärr. Sedan kan media hävda att det är vad folk förväntar sig att läsa om, men vilka har skapat denna bild... jo media själv!
    Och när man väl skriver ngt om dessa idrotter jag brinner för läs cykel och långdistanslöpning så är det antingen om doping eller att svenska löpare inte håller måttet... Men att skriva spaltmeter upp och ned om en inhemsk liga (som verkligen inte håller internationellt) och semiligorna i fotboll det går hemskt bra!

    SvaraRadera