onsdag 11 september 2013

Squirt, WD-40, badkrokodiler och sånt mellan raderna.
En gång för många herrans vintrar sedan fick jag en sådan här fin jugenddoftande skrivbok av min Nadja. Nadjas tanke med boken var dels att ge mig en fin present som skulle påminna om Prag dit vi tågluffat en gång i tiden (Prag är känt för Mucha som är känd för att måla jugend) och dels att uppmuntra mitt skrivande. 

Ärligt talat så är jag hundra på att Nadja tror att jag helt enkelt glömt boken och den står och samlar damm i någon av mina fanérbruna bokhyllor. (Jämte Jack London och Det Enorma Papiermachéäpplet jag inte riktigt törs bli av med ty jag fått den i present och liksom vant mig vid det fast det då och då ramlar ner på golvet och det ramlar ut papiermachéfnas ur det)

Nadja, du har fel :P

Det har - ännu - inte blivit någon nobelpristagare i litteratur av mig - men boken är högst levande! Den har nämligen blitt min cykelbok!


Som följer med på cykelresor och tjänar som ett slags privat dagbok så att jag kommer ihåg saker jag vill komma ihåg för att till exempel kunna berätta för er när jag är tillbaks hemma! Här kan man bland annat läsa att Saint-Ursanne där jag såg 2012-års Tour de Frances åttonde etapp har:

- cool men lite läskig järnvägsbro
- flod med öring i 
- cyklister med svindyra cyklar (Schweiz liksom)


Man kan också läsa om en fin camping, missödet när Badkrokodilen glömdes när det väl badades i Annecy-sjön, och att vaniljglassen efter cykling smakade gott!


Badkrokodilen ser ut ungefär som på bilden och används flitigt på cykelresor av alla dess slag.


Cykelboken används också för minneslistor över viktiga saker att ta med sig när man ska på cykelläger med sina vänner, till exempel. Squirt och WD-40 och kolsyrepump, bland annat.


Och så finns det en liten hemlig sida med drömmar också. Men drömmarna tar vi i ett annat inlägg. Jag kanske inte är någon författare, men jag är en cyklist med en alldeles egen cykelbok. Dags att börja skriva in lite planering inför 2014-årssäsong?

4 kommentarer :

 1. Roligt!
  Blev lite sugen på att ha en egen bok, fast kanske mer "upplevelse-bok" än specifikt cykel-bok. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt kul! Påminner en om att logga roliga saker för sin egen skull, och kul att läsa i efterhand :) Mm, bra idé med helupplevelsebok, kanske vore nåt också!

   Radera
 2. Åh, vad glad jag blir att den används! Men jag har faktiskt inte tvivlat en enda gång! Du är en fantastisk skribent, som dessutom alltid råkar ut för ovanliga händelser =)

  Fortsätt så!

  SvaraRadera
 3. Jag har två böcker som alltid är med. En svart Moleskin med blanka sidor för illustrationer, idéer, ord och arga gubbar ritade med svart bläck. Och så har jag en sliten liten anteckningsbok med texten "I never finish anyth" satt i härligt glada versaler - och i den hamnar bloggidéerna. Ovärderligt bra!

  SvaraRadera