fredag 27 september 2013

Kul med Gran Fondo Stockholm 2014!

Åh. Jag är så pepp!

"Väcktes" av en god nyhet imorse. I maj kommer ett första Gran Fondo att köras i Stockholm! Annars är ju Gran Fondo New York det mest kända av alla granfondisar. Det kommer att bli ett klassiskt loppupplägg, tolv mil för eliten/motionärerna samt sex mil för motionärerna only. Alldeles lagom distanser för ett vårlopp tycker jag. Loppet arrangeras av Fredrikshof CK och sponsras av Bianchi.

Loppet kan te sig som rätt dyrt* (ca 1200 kr för långdistans, 700 kr för kortdistans) men jag personligen tycker att det är fett värt det. Dels så älskar jag Stockholm, vi ska vara stolta över vår supervackra huvudstad. Och att cykla inne i Stockholm är ju en speciell och mäktig känsla, eller hur Anna och ni som var med och körde årets Tour de Chat? Och dels så slipper vi, som bor nära Stockholm, dyra bränsle- och boendekostnader som annars uppstår i samband med lopp som Vätternrundan då man ska ta sig till tjotahejti. (Så kan vi lägga undan pengs så vi har råd med alla underbara cykelläger som faktiskt genomförs i tjotahejti-paradis som Jönköping, Rättvik och liknande orter).

Här är länken till hemsidan och här kan man se bansträckningen.

Ett perfekt lopp att kicka igång sommarträningen med, ser redan fram emot det och skapat en kalenderhänselse inne på Funbeat.


* Jag vet inte riktigt vad det höga priset motiveras med från arrangörens sida men hoppas det handlar om att infrastrukturen i Stockholm är så pass komplex att ett större lopp som Gran Fondo kräver stora insatser i form av avspärrningar, omdirigeringar, funktionärer vid himla massa korsningar, ekonomisk risk de tar iom ett nytt stort cykelarrangemang, tillstånd för depåer och service och sånt hit och dit samt riktigt god afterbike-mat förstås. För övrigt så får arrangörerna gärna komma med en närmare prisspecifikation - det är alltid trevligare med öppna kort. Har ställt frågan på Gran Fondos twitter - och hoppas på svar :)

Uppdatering Fått twittersvar. Tack!2 kommentarer :

 1. Hysteriskt dyrt! Copenhagen Gran Fondo kostar hälften, erbjuder helt avstängda vägar med start i centrala Köpenhamn.

  http://copenhagengranfondo.com/road-race/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den måste jag verkligen köra nån gg!

   Radera