onsdag 4 september 2013

Fem skor som är lite extra snygga och lite extra nödvändiga just nu.

Hej.

Med hösten kommer friskare luft, nya tränings- och livsmål, designuppdates hos firmorna som håller intresset vid liv hos oss i CK Konsumtion och självklart - skosug. För hösten är ju förutom cykling, löpningens och promenadernas tid. Samt vårdrömmarnas tid! Här kommer fem skor jag finner lite extra snygga och nödvändiga just nu. Vilka är era favoriter?

Även om årets prestation på fransk mark tillhör gode Froomis så är vår gode mod Braaadley fortfarande obesegrad när det gäller brittisk retrosportestetik. Få har missat Fred Perrys samarbete med Wiggins, och det senaste tillskottet i form av Randen-pimpade mockasneakers får mig att känna en lättare släng av penisavund - skorna finns nämligen bara i herrmodell (precis som resten av kollektionen, skärpning Wiggo & Co., som ändå påstår sig stödja kvinnligt cykelintresse!)


Vittoria 1976 Pista-racerskor, speciellt de cykligt vita (så klart!). Nu när den klassiska skon finns med kolfibersula behöver en inte oroa sig över vikten heller. Funderar (drömmer om... plånboksnavigerar...) på ett par sådana kombinerat med en ny, vit hjälm till våren, vad säger ni om det? Jag behöver ju ändå en ny hjälm och nya skor. 


Ett par rejäla men ändå lätta vandringskängor, till exempel dessa eller dessa på Outnorth. Tänk om jag verkligen får andan ur vagnen och tar och vandrar med mina vänner nästa sommar! Jag och min friluftsälskande väninna Nadja spånade nämligen lite vandringsidéer i söndags...Monokroma (fråga inte varför, men är helt såld på monokroma saker just nu) terränglöpardojor. Jag springer sällan, men de gångerna jag springer gör jag det helst i terräng. Förra året så njöt jag verkligen av höstlöpningen och jag hoppas att jag även i år hinner springa några friska mil innan snön lägger sig över landet. I skogen känner jag mig stark, lätt och snabb. Här Haglöfs urläckra Gram Comp Q-trailrunningskor, finns också på Outnorth.

Som den fabelkattälskande (sant, föredrar hundar irl även om jag haft en och en annan katt som jag hållit av) person jag är så kan jag inte låta bli att sukta efter ett par vardagsskor värdiga en cykelkatt i casual mood. Tyvärr så är dessa ballerinas från Charlotte Olympia med femtusenkronor lite för dyra för att riktigt räknas som vardagsskor, men jag kan väl drömma lite ändå..?

I samarbete med Outnorth

7 kommentarer :

 1. Men... snörknytning på cykelskorna?? Det verkar ju extremt opraktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då. Dem har ju du ändå enbart när du caféracear ner på stan ;)

   Radera
  2. Giro har ett par med, riktigt fint. Vittoriaskor är fina, klämde på ett par för ett par veckor sen :) (tyvärr inte dessa med snörning)

   Radera
  3. Klämde, men vart inget köp? :P

   Radera
 2. Jag har ett par Lundhags Ranger Mid som jag haft i 6-7 år nu. Kan bara rekommendera. Ta kontakt med Lundhags så formsyr dom ett par efter just dina fossingar för en femhunka extra ungefär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså! Är de lätta nog? Har svårt för alltför tunga skor... Häftigt med formsytt, det är nästan ett måste för mina krångliga fötter! Tack för tipset.

   Radera
  2. Har aldrig vägt dom, men jag upplever dom inte som tunga.
   Det fina är att det är en skalkänga utan foder. Torkar fort och man anpassar dom till väder och klimat med strumpor istället.

   Radera