måndag 25 juni 2012

Cykling i Hållnäs, sill, gos och en sjujäkla massa mygg

Hej!

Tyvärr är den härliga midsommarhelgen över för i år.
Tur att det finns ett gäng bilder med fina minnen inbakade! Tycker vi kollar in lite midsommarbilder. Självklart med cykling som fokus :)


När vi kom till Kussil så började vi med att skåla i en öl och glädjas åt det fina vädret! Då vi var på plats först av alla passade vi på att packa upp våra bikes och ge oss ut på en sightseeing-runda. Jag hade aldrig varit i Hållnäs-trakterna förut och Peter skulle testa sina nya Furious Fred-hjul inför CykelVasan (därav MTB istället för racer).


Vi hade vädergudarna med oss! Turen gick först till Gudinge hamn, vidare till Ängskär och sedan vidare förbi små hamnar, campingställen och andra fina platser. Vad jag njöt av naturen!


Hållnäs-floran känns väldigt spretig, en tall kan lätt stå och kramas med en syrén-buske samtidigt som en orkidé växer glatt bredvid, ja ni fattar - skärgården fast ändå inte. Lite Gotland-feeling blandat med Karelen. 


Man fick nästan lite Mallorca-vibbar när solen sken på som mest. På kvällen grillade vi och softade järnet!


Dagen efter passade vi på att ta ytterligare en cykeltur inför kvällens aktiviteter. Rätt som det var hamnade vi i Skärplinge med ett par wienerbröd och en varsin kall frappe i handen! Jag undrar egentligen hur ofta jag lyckas ta en cykeltur utan att unna mig nåt gott under/efter turen. Det positiva med det sistnämnda är att jag slipper ändra min kroppsvikt i Endomondo-appen speciellt ofta ;)


Framåt kvällen blev det dags för en båtutflykt ledd av de här två herrarna!


Med oss hade vi nubbe, bullar, sillsallad och ett gäng busungar. Ovanför oss hade vi ett gäng ondsinta tärnor som fått för sig att vi ville åt deras ägg. Men inte gav vi upp för det. Så där satt vi i lä och njöt av den fantastiska utsikten och lugnet!


Så här vackert var det.

Efter båtturen blev det dags att bege sig till några bekanta som hade ordnat med en gemytlig midsommarmiddag. Och där blev jag kär.


Det var nog länge sedan jag hade fått gosa med något så lent, ömt, mjukt och härligt. Valpen tog mig med storm. Tyvärr fick jag inte ta hem honom.


Dagen efter bjöd vädret inte på några vidare cykelmöjligheter. Istället gav vi oss ut på en fisketur ute i skärgården! Fiskelyckan var kortvarig - två abborrar och ett gäng spiggar. Äsch, tänkte vi och drog hem och åt en massa sill, rökt lax och annat gott.


På söndag blev det dags för hemfärd. Fast först skulle vi förbi Furuvik och hälsa på Peters kusse som bor där. Sjysst, tänkte jag, då kan jag ju cykla dit så blir jag hämtad med bil väl framme! Några meter efter starten kom dock världens största regnskur, efter en km var jag genomblöt och ynklig och fick vända, byta om och hoppa in i bilen "civilklädd". Lite tråkigt men inte kul att cykla nästan fem mil dygnblöt och kall!


Åh! - en väldigt fin Midsommar med massa nya upplevelser (och släktnamn, höhö). Nu längtar jag bara tillbaka till klipporna och havet och lugnet. Fast vet ni vad... Om två veckor är det semester och gissa vart det bär av då (och ja, det har med cyklingen att göra)? Det får ni veta alldeles snart! Hoppas ni hade en skön Midsommar :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar