tisdag 26 juni 2012

Och vi reser oss igen... denna gång med Rapha Rising 2012!


Nu har jag head over hills småhetsat mig själv och Peter (som för övrigt genomfört förra Rapha-utmaningen Festive 500 med bravur) till att anmäla oss till årets Rapha-utmaning Rapha Rising - The Circle of Death.

Utmaningen består av följande:
Rapha is inviting riders everywhere to join the peloton (if only in spirit) by challenging them to climb the combined elevation of the Circle of Death during the period Le Tour is in the Pyrenees - 6,881 metres between July 15-22. All of the riders that complete the challenge will receive a Rapha Rising roundel celebrating their achievement, plus the chance to win a limited edition Trek Madone 6.9 (Rapha)
Med andra ord har man en vecka på sig att uppnå en total stigning på nästan sju kilometer. 

Lätt som en plätt?

Nja...

Jag kan inte riktigt påstå att jag är någon vidare bergsget - än.

Men, vi har ett litet ess i ärmen.

Under tiden för Touren kommer vi att befinna oss i ett land med väldigt vackra och ståtliga berg...

Så kanske blir inte utmaningen för omöjlig ändå. Tycker dessutom det är roligt med utmaningar även om det skulle råka skita sig för att man säg, väljer ett chilla med ett glas rosé istället för att klättra den där sista kilometern. Man är ju ändå inte mer än en solskenscyklist ;)

Här har ni en väldigt bra beskrivning av hur utmaningen går till. Här anmäler ni er till utmaningen.

Ses uppe i bergen!


2 kommentarer :

  1. Åh, vad kul! Jag läste om den där på en annan blogg just igår och tyckte det lät kul. Men var sjutton ska man hitta de höjdmetrarna i Stockholm med omnejd? X antal varv uppför Hammarbybacken kanske ;) Låter som att du kommer att ha bra förutsättningar för att lyckas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mm, det låter kul men tufft... Vi var och cyklade på Mallis en vecka här i våras, och när vi kollade den sammanlagda stigningen där så vart den ändå inte ens i närheten av de 7 km :/ Iofs så är backarna på Mallis ändå inte lika branta som i Alperna. Så visst, förutsättningarna finns - nu får man se till att tiden och orken finns också ;) På tal om hemma i Sverige så är Stockholm iaf bättre än Västerås (där jag bor), här får man cykla långt innan första backen värd namnet (eller nästan, iaf). Nånstans på Lidingö kanske? Fast ändå inte... Du får anta nån annan utmaning helt enkelt eller bara köra på och se hur högt du når ;) Jag tänker iaf försöka på mitt håll, men LOVAR inget ;)

      Radera