måndag 14 januari 2013

Träningsupplägg jan - mars 2013

Hej.

För att inte helt deppa ihop pga. förkylningen så peppar jag mig själv med lite god dunkamusik och träningsplanering inför våren.

Bilden uppe illustrerar rätt väl mitt ganska så klassiska (och fungerande, i alla fall när jag är frisk) träningsupplägg för de kalla månaderna som återstår (dvs. januari - februari - början på mars). Fokus ligger förstås på ben och bål men armarna behöver sig också lite styrka (och främst - definition).

Som ni ser så ligger en hel del spinning med i schemat. Det är dock värt att notera att Actic och F&S har helt olika upplägg. Fastän jag är medlem i F&S uppskattar jag Actics spinningpass för deras "cykelvänlighet" dvs. ett mer lvg-inriktat upplägg. Att de ofta körs av Ironman 2013-Freddan gör ju inte saken sämre. F&S-passen ger förstås också en sjujäkla bra träning men går mer ut på allmän styrka / förbränning snarare än lvg-uthållighet (man står till exempel mycket mer på F&S-passen).

Inslaget som är nytt för i år är förstås längdskrillex :) Ska försöka att hänga med på turer så ofta jag kan (är ibland i Stockholm om söndagarna). Grannskapet (bestående av min vän Grannen och hans tjej) har lovat att skrapa ihop lite prylar till provturen nu på söndag. Måste nämligen köra en sån innan jag kan bli godkänd i föreningen. Sen jävlars blir det att tömma kontot, tänker förstås bli den hetaste skrillexbruden mälarisen har skådat ;)

På schemat står förstås lite godis också. Som Sälen-skidläger om två veckor med kära kollegor och vänner. StafettVasan med tillhörande förträning i mars. Samt cykel-Mallis, men det är ju först i slutet av april. Och då har upplägget (och fokuset) hunnit ändras till 90%-utomhus hoppas jag.

Ja, som ni ser så är jag inte speciellt varierande av mig. Fokuset är och förblir - uthållighet och kondition. Det passar mig och jag mår bäst av det, precis som jag mår bäst av de schemalagda sovmorgnarna och elvisfrukostarna jag skämmer bort mig och mina kära med om helgmorgnarna.

3 kommentarer :

 1. Låter ju toppen det där.
  Särskilt sovmorgnar och elvisfrukost. :)

  SvaraRadera
 2. Må bra är bäst! En plan är också bra! =)

  SvaraRadera
 3. En liiiiten fråga bara. Var är vilodagen?

  SvaraRadera