fredag 4 januari 2013

Lär känna den mystiska bloggarn DEL ETT

Hej hej. Eftersom jag inte hinner blogga något under fredagskvällen så har jag tidsinställt en sån där blogglista att roa er med. Fullproppad med roliga länkar och musik så klart. Tycker om er <3

Min idrottsbakgrund: Jag är en sån där klassisk "idrottat som barn - slutat som tonåring - återupptagit som vuxen"-person. Men i grund och botten är jag faktiskt (junior)simmerska. Om det och min kärlek till vatten kan ni läsa i det här inlägget (bonus: brud i bikini!)


I mina öron när jag tränar: Beror på vilket humör jag är på! För längre, alpina klättringar passar ju lite segare, sexigare musik alldeles utmärkt. Korta backar kräver sin rock'n'roll. Kör jag spinning / jympa så är det förstås "fitness dunka-dunka" som peppar mig bäst (simpel kvinna). Springer jag så varvar jag synth / elektro / techno (asfalt) med punk / modsrock (terräng) och sånt. Långpass på skidor funkar bäst med ska och reggae, tro't eller ej! Stretchar kör vi till ljud av någon i stil med herr Young.

I min träningsväska: Kör förstås aldrig nån väska när jag cyklar (även om jag funderar i att ändå investera i en sån där Marmot Kompressor-rygga, för att slippa kånka med mig den vanliga ryggan de få gånger jag tvingas transportera stuff, typ när man flyger Ryanair och sen ska cykla dit man ska bo). Vid inomhusträning, kör standardrygga alt. IKEA-kasse dit jag trycker in allt jag känner för. Men här är sakerna som brukar finnas med
 • ren men gammal, svettig handduk. Byter sällan handduk! Gör ni?
 • lås med nyckel på gummiband som i sin tur sätts på 
 • …vattenflarren!
 • mascara - att svettas är ingen anledning till att inte bejaka estetiken
 • extrasockor för sånt kan man ju inte slarva med
 • hårkam 
 • tvål.
Ja, som ni ser så är jag inte direkt nåt unikum när det gäller väskinnehåll.

Favoritmuskel: Typ sån som finns i benen och sen sån som finns i magen så att det blir "bål", kan väldigt lite om anatomi och skäms inte över det.

Mål med träningen: Eskapism, kroppskontroll, endorfiner och så småningom, höga placeringar på de tävlingarna jag får för mig att delta i, vad annars?


Favoritövning: Såna där rygglyft där man typ "ror" med armarna. Drar så jäkla skönt i ryggen! Annars, allt som är dansant och jävlas med benen.

Favoritmat efter träningen: Egentligen, "elvismackor". Recept kommer, jag lovar, men jag misstänker att ni förstår att det handlar om bröd, ägg, fett, ost, mer fett och så kött på det.

Mina inspirationskällor (inom träning): Enkelt, alla de som cyklar / skidar snabbare och är snyggare träningskittade än jag. Får mig att träna hårdare och lägga mera cash på high end-prylar. Enkel ekvation!

Då tränar jag allra helst: Alla tider på dygnet duger förstås, men inte mycket slår morgonträningen! Om inte annat så för svalkan och den förestående frullens skull.

Mitt bästa kosttips: Ät vad fasiken du vill med gör det med måtta. Skippa dieter och light-prylar och tjafs utan räds inte ordet lagom. Enda gången lagom funkar bra är ju faktiskt i kostsammanhang.

Mitt träningsmotto: Träning, punk och kärlek. Vad annars?


Hälsa för mig: När jag typ, känner mig pigg och frisk? Har varit rätt så sjuklig under min uppväxt så är glad för varje icke-förkyld månad jag får. Annars ser jag helst mina nära och kära friska. Känns på nåt sätt viktigare än mina åkommor.

Min favoritfrukost: Tänk hotellfrulle extra allt. Och så bums i säng och softa efter det! Frullen ska ju egentligen helst komma efter ett hårt, uttömmande cykelpass ute i den friska morgonluften. Nice!

Så sover jag: Alltid naken, med massa kuddar, rena sängkläder (byter störtofta) och så ingen jävla mysmusik att somna till. Mörkt och tysk skare va! (i tält sover jag dock helst innerst så jag hör gräset och de små insekternas kurranden men tält är tält)

Finns det någon träningsform som du är nyfiken på att testa? Mm, velodromcykling. Snyggt, enkelt, snabbt och allmänt tjusigt.

Detta tränar jag allra helst i: Merinoull, läder, Rapha, tajt och sånt som innehåller randen.


Den något modifierade listan är snodd av Dessi som driver den kanske stiligaste träningsbloggen jag känner till (och att hon dessutom gillar synth gör ju inte tjejer mindre cool i mina ögon).

DEL II kommer förstås när ni minst anar det.

Skål!

7 kommentarer :

 1. Kul och lära känna dig lite mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt för dig att sno och fylla i för oss läsarnas skull? ;)

   Radera
 2. Ja de är något speciellt med den där randen.. kolla in deras sidan nu om du inte har gjort de för dom har släppt många nya kläder i sky färgerna, jäkligt snygga om du frågar mej..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, går igång som tusan på RANDEN! Mm, ska kolla in lite mera. Vissa casualbilder som med jeans & stuff är inte riktigt my cup of tea känner jag, svårt för baggy-stilen, men tränings-/tävlingskläderna verkar ju hot! Ska du köpa dig en sån tröja kanske? ;) Gillar också de blå handskarna!

   Radera
  2. Samma här får ja erkänna gällande randen..
   Kanske man ska göra de för man hittar som vanligt en jäkla massa som man vill ha på den sidan :-) .. Men de är mycke nu man pröjsa för som tex bilen in på verkstad, italien (cykel)resa till våren, 1-2 cykelläger ute på Isaberg här i Småland som även du kan vara med på om du vill..

   Radera
  3. Upp till bevis (på din blogg förstås)! ;)

   Mm visst är det så! Och ändå är deras koncept slående enkelt… Ibland lessnar jag på att vara en sån raphabög men sen så surfar jag runt och försöker hitta nåt som ens liknar och visst, ÄTÄXUONDO duger väl också, Café du Cycliste, och vissa Assos-prylar och så, och sen finns det ju lite collabs som Fred Perrys samarbete med Wiggins och så, men det är ändå lite ont om sådär skitnödigt stilrena plagg som jag gillar ;) Tipsa gärna om fler märken om du kan!

   Härligt med en Italien-resa, dit vill jag också åka och det snart! Får bli det el France el Flandern i sommar :) Tell me more about cykellägret, infosida etc.? Vilka är med?

   Radera
  4. de kanske kommer på den ( när ja orkar ta tag i den igen ) å själv klart ska ja göra de om de dyker upp nått. Har du kollat in Capo dom har endel snygga tröjor.

   De ja vet än så länge gällande de ena cykellägret är att de blir den 5-7 april o de är som har varit på High chaparral åren innan, om du har hört talas om de.
   Vilka som ska vara med jo de får alla som vill komma ner o cykla med racer med andra, medan Värnamo Ck som ja tillhör ställer upp med gruppledare.
   Så fort de poppar upp mer info så hör ja av mej..fick precis ett sms ifrån Keith som håller i detta att troligt i morgon kommer de finnas en sida på nätet om detta..

   Ja vi är ett gäng som ska till Riccione o bo på ett cykel hotel o cykla i bergen i en vecka, men till Alcudia på Mallis skulle ja vilja åka pga att Rapha har en butik där.
   Såg de när vi cyklade förbi den i våras när vi va ute o cyklade o de va bara ja som ville stanna, usch de va väldigt plågosamt må ja lova att inte få stanna där..

   Radera