torsdag 12 december 2013

Kattens Festiva Kalender. (Vuxen)lucka 5: Romantiska cykelpåhitt


Hej. Cykel punk & kärlek ni vet - dagens lucka bjuder på ett gäng romantiska cykelsaker var och en med hjärtat på rätt ställe kan göra. Vilket är ju extraviktigt i dessa mörka tider. Nu kör vi! (och ni kommer förstås med egna tips)

noll. Åk till Vättern och njut av Vättern med jämna mellanrum. Varje gång jag åker till Vättern så händer någonting inne i mig. Någonting väldigt stort och fint och ödesbestämmande. Vättern är Sveriges paradis punkt slut.

ett. Du vet, den där föraktade cykelväskan du en gång som stolt nybörjare med duniga vader, inhandlade på vätternbutikens inrådan? Och som nu ligger och samlar damm tillsammans med spikmattan och den justerbara styrstammen? Just ja, sadelväskan. Nu är det dags att ta fram den igen! Fyll sadelväskan med choklad. Stoppa in en vinflarre (alt. brat bottle fylld med äkta champagne) i flaskhållaren. Ta ut den du tycker om på en fin liten cykeltur. Ta fram chokladen. Håll i hand. Säg inte så mycket - det räcker med att tugga på chokladen och sippra på drycken och bara vara tillsammans. Tänk, så fint - vara tillsammans.

två. Fyll din mobil med hjärtskärande vacker musik och ge ut dig på en enmannatur ute i dina hoods finaste omgivningar - helst så långt ifrån övrig trafik som möjligt (för säkerhetens skull). Faktum är att att vacker musik bäst avnjuts antingen när man är packad (då kan man vara flera) eller när man är nykter - men då gäller det att vara själv. Ut med känslorna. Hänge dig all din bitterhet, din själsliga smärta, dina kärleksvåndor - om du som undertecknad är en bister själ som tror mer på Metros horoskop än kärleken. Effekten är förlösande, jag svär asså. Är du lyckligt kär och älskar ditt förhållande men är lite för slow för att odla det - lyssna på en masse crazy in love-hits för att liksom förstärka det hela. Glöm inte att trampa på ordentligt så att endorfinerna kommer ut. Faktum är att det är det närmaste partypiller du (lagligt) kommer i vårt stela land, så kör på! Efteråt kommer du att må bättre. Eller ännu bättre. Här och här är listor som garanterat försätter dig i rätt mood!

tre. Gå en gratis kurs i cykeldejting. Här är kurstillfällena ett, två och tre.

fyra. Strunt i vad dina coola polare anser om att dig när du är cheesy romantisk i Sydeuropa och att det minsann går att vara romantisk i en betongförort till Arboga. Njut av Sydeuropa. Bli kär i Sydeuropa. Svettas på cykeln om dagarna, njut av utsikterna, promenera på stranden i ledig ljus semesterklädsel. Känn sanden mellan tårna. Betala en gatumusikant så att denne spelar en serenad för dig. Glöm inte rötjut.

fem. (nu slutar barnen läsa) Meka med cykeln iklädd... enbart din favoritparfym. Antingen ensam eller med den du tycker om. Känn den svala metallen (eller mindre svala kolfibern) mot din nakna hud. Smek överröret. Testa sadeln. Blunda och växla lite lätt medan du lyssnar på klickljudet. De må tagga Duvel och post-cykling-häng som #bikeporn, men detta är så mycket bättre.

sex. Skaffa en bekväm sadel och kosta på dig bike fit omedelbums! Fysiken är liksom en del av romantiken och vem vill hångla med en avdomnad rackare som stönar av smärta snarare än välbehag?

sju. Bli inte irriterad och gnäll inte på den du tycker om under era gemensamma cykelturen, även om denna cyklar saktare/snabbare än dig. Rätt som det är så är det frasen jag älskar dig som gömmer sig i den dära förbannade cykelväskan.

Annonsen publicerades i New York Times i februari 1901.

Puss!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar