tisdag 17 december 2013

Efterlyser era signaturdrag. När drog du en Öijer senast? Eller en Lindkvistare? Eller - en DU?

Hej. Morgondagens inlägg av en klubbkompis på Facebook gav mig en rolig idé!


Vad gjorde Ubbe för att dra en Lindkvistare då? Jo, han cyklade aptidigt till jobbet med sin nya celeste cross. För det är ju nämligen det som våran Johan Lindkvist (för massorna känd som Swyzak) är känd för att göra - att vara en jävel på att cykelträna före jobbet, tidigt som satan och helst med ett par till pass under dagen i sikte. Typ så:


En annan klassiker är ju att dra en Öijer. Vad gör man då? Jo, man tar bild på de framförvarandes lycrastjärtar sittandes på cykeln och helst uppe i trettiotreplus knyck. Typ så (bild från Öijers blogg):


Sedan finns det ju att dra en Anna (ni vet min bättre cykelhälft som också bloggar här ibland). När man drar en Anna så känner sig man sig lite svag och gärna ligger på rulle de första hundrafemtio kilometerna för att sedan plötsligt piggna till och käka upp de flesta de typ, cyklat bort sig för länge sedan. Grym egenskap!

Och då tänkte jag då - vad kännetecknar er stil?

Om ni drar en [inför ert namn], vad gör ni då?

Kom med era signaturdrag så kör vi ett finfint tipsinlägg på vad för saker man kan dra

4 kommentarer :

 1. När jag gör en Elna (en av många varianter) cyklar jag planlöst upptäckandes nya stigar tills det blir mörkt och jag måste cykla hem. Jag kan hålla på i timme efter timme efter timme om ingen stoppar mig. Men är dålig på att blogga om just det. En annan Elna var att cykla hemifrån Norrköping hemhem till Huskvarna i våras. Varför åka bil liksom?

  SvaraRadera
 2. När jag gör en Helena så jag som oftast all-in på att dra i spets. Får dåligt samvete annars. Jag grymtar gärna, svär lite och skäller på mig själv för att orka. Är det någon jag känner jag cyklar med (läs min sambo) skäller jag lite på honom också, framförallt om jag inte får vara och hjälpa till.
  Grymt dålig egenskap som oftast eftersom en Helena helt saknar taktiktänk men har sjuk vinnarskalle.

  Sen finns det andra varianter av Helena också, som att mosa trainer tills rumpan skriker bara för att det är himla jobbigt att klä på sig ute när det är riktigt kallt.

  SvaraRadera
 3. Göra en Hasse:
  Leka Jens Voigt och ta alltför långa förningar och få skäll av sambon. :)
  Nej men allvarligt; gå ut för hårt och bonka innan mål. Varje gång.
  I år gick det skapligt i BST (sista långloppet för året) iaf, så till nästa år kanske jag lärt har mig. :)

  SvaraRadera
 4. Att "dra en Björn" eller "göra en Björn" är att alltid missmatcha ett plagg vid cykling, totalt förbjudna kombinationer av tröja, strumpor eller skor oftast. Ett bra exempel http://instagram.com/p/goDsTbLMX2/ :)

  SvaraRadera