måndag 10 september 2012

Söndagscykling, Anundsloppet och ett kärt återseende

Igår sken solen och vi bestämde oss för en lite längre tur med våra racers!


Det var ju dessutom dags för Anundsloppet, finalen i Sverigecupen. Vi hade egentligen helt glömt bort att loppet skulle gå igår (trodde det hade gått på lördagen då vi spenderade dagen med att halvdåsa i sängen / sova / jobba) så vi drämde rakt in i loppets bana. Skämdes lite inför de många av våra klubbkamrater som stod flaggvakt. Men men, man kan inte vara överallt och vi är ju faktiskt lite nya i klubben, lovar bättring nästa år!


Loppet var i alla fall fin-fint arrangerat och inte blev det sämre av att solen sken och asfalten var torr!


Fullproppat med snabba killar och tjejer (fast vi såg aldrig tjejerna, tyvärr, kom väl för sent.) Här kan ni läsa lite mer om själva loppet av en som var med och körde (och kom 12, grattis!).


När jag såg klungan påmindes jag återigen om att det kommer att krävas minst ett år till av hårdträning innan jag kan ställa upp i ett sånt lopp utan att loosa garanterat. Men inte vad jag ledsnare för det - allt det roliga återstår ju! :)


Så vi lämnade Grabbarna Snabb och begav oss mot Enköping...


...för att träffa vår f d jobbkamrat och tillika nuvarande vän Anna och "mannen i hennes liv" - Mille Mo! Som självklart passade på att riva i kopplet och skälla ut oss som sig bör för en liten söt terrier.


Efter en kort promenad (klack klack) på Enköpings grönaste gata slog vi oss ner på Café Magnifik. Ett väldigt mysigt café i centrala Enköping - med ljuskronor och hembakt bröd!


Lantliga inredningsdetaljer


Och realistiska tavlor (en sucker för moderna realistiska tavlor!).


Jag åt en grymt god svampsoppa med vitlöksdrypande bröd till. Välgörande för en frussen cyklistgom!


Anna och Peter snackade gamla och nya tider och det planerades skidläger! Wohoo, snart är vi åter i fjällen och njuter av snön!


Jag började oroa mig för att det skulle skymma snart så det var dags att lämna cafét för cykelfärden hem. Inge kul att cykla i mörkret! Väl hemma efter nästan 8 mil var det som vanligt enormt skönt med varmdusch, varmt täcke och färserad paprika till middag.

Helt perfa söndagstur med andra ord!

Har ni haft en bra helg?

7 kommentarer :

 1. Synd att ni missade att se hela loppet. Det får ni ta nästa gång. ;) Såg förresten att jag fastnat på andra bilden du lagt upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså kul :) Var du med och körde också?

   Radera
  2. Blev tyvärr inte nåt körande för egen del då jag inte var helt frisk. Fick nöja mig med att stå vid sidan av och fota. Men kul det också. :)

   Radera
 2. Nästa år får du oxå ställa upp i loppet! Kul med någon mer som har lite tävlingsdrömmar på hojen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Blir en lätt hemmamatch... Not ;)

   Radera
 3. Det enda sättet att lära sig tävla, är att börja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp visst har du rätt! Och det tänker jag göra, ställa upp i lopp alltså. Under nästa säsong! Först blir det några skidlopp har jag tänkt :)

   Radera