onsdag 22 augusti 2012

Rapport, ögat och bibs

Tja!

Gårdagens tur började bra...
Tills det blev en vurpa bak i klungan (jag låg framme bakom dem som drog). Lite otäckt, ett par gubbs fick sig rejäla smällar :(

SNÄLLA DRICK INTE om inte du ligger absolut längs bak i klungan
VAR UPPMÄRKSAM både bak och fram
HÅLL AVSTÅND så att du känner dig säker och hinner bromsa och han bakom dig hinner bromsa och alla hinner bromsa.

Smått skärrad & lite förbannad --->


En av gubbsen bestämde sig för att åka hem och jag kunde ju inte låta stackaren köra själv så jag hängde på. Hade helst kört klart med klungan men ingen behöver åka hem själv. En till kille hängde på sen så vi körde på rätt hårt till slut. Vart nästan 30 km/h dörr till dörr, helt ok med tanke på motvind, räkna av tiden för smällpausen etc.


För övrigt så njöt jag rejält av mina nya bibs. Alltså är du tjej - köp Raphas bibs! Snygga som tusan men framför allt otroligt sköna. Visst, kostar en hel del cash money men man bor ju på cykeln, då ska man må bra på den också. Kan med gott samvete påstå att dessa bibs varit min bästa cykelinvestering hittils. Pavé, here I come!


Sorry för sunkig bildkvalité men fotade själv med iPhonens framkamera efter rundan... Jag har ju strl L på rumpan men hade nog kanske kunnat trycka in mig i ett par M.

För övrigt känner jag mig stark idag. Hoppas det håller i sig till imorgon, torsdagar har visat sig stumbensdagar de senaste veckorna... Idag ska det för övrigt regna, men jag är glad och spänd ändå för jag ska göra något som kanske kommer att påverka mitt liv ordentligt (till det bättre, hoppas jag) :)

Hörs gott folk!


//smått stirrig Katja

2 kommentarer :

  1. usch otäckt med vurpor! Därför jag fastnat för triathlon tror jag där får man inte ligga bakom. Gillar att hålla avstånd!

    SvaraRadera
  2. Alltid creepy när folk går i backen. Spelar lixxom ingen roll om det går i 25 eller 50 km/h det finns hög potential för att slå sig rejält ändå. Första gången jag körde med snabbligan blev jag snabbt åthutad efter att ha råkat bromsa lite vid ett tillfälle i klungan. Sedan dess försöker jag undvika det, bättre att gå ut i gruset eller bli lite småfysisk med sidogrannen än att behöva gå i hjul med varandra. Men å andra sidan, vissa gånger är det oundvikligt... Men ju upplever att ju fortare det går desto säkrare körning, alla är skärpta och har inte tid att prata eller kolla på väder och vind... =) Men det spelar nog ingen roll hur många gånger vi propagerar för säkerheten, incidenter kommer inträffa... Det hör till lixxom...

    SvaraRadera