onsdag 1 augusti 2012

Bergamannen Kessiakoff och vi

Fredrik Kessiakoff (eller Kessan, för att slippa skriva ut namnet) är en färgglad cykelhjälte! Är svensk, cyklar i Astanas glada kulörer, har ett efternamn som låter precis sådär gammaldags ballt som Smirnoff, glider runt i bergatröjan... Och kommer först av alla varje gång vi har äran att se honom!

Jag och Peter skojade en del om att Freddan kom först av alla förbipasserande climbers varje gång vi stod och tittade på.

Eller stod och stod, här ser ni Peter kommandes tillbaka till vår åskådarplats på Col de la Croix (etapp 8) efter att ha sprungit med Kessan rakt framför hans kameraknutte. Skrikandes "Kör nu Freddan! Kör hårt nu!". Så om ni undrar varför ni såg en snygg man i brun skjorta och Rapha-shorts bakom Kessan under sändningen, så vet ni varför ;)

En glädjande nyhet (om det nu ÄR en nyhet efter hans framgångar i Touren!) är att Freddan är med bland de tre svenska cyklisterna som är med och slåss i årets Vueltan.

Det känns som att vi nästan blir tvungna att åka dit. Nån måste ju springa med och skrika högt och upphetsat varje gång han dyker upp i uppförsbacke!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar