måndag 8 april 2013

Nio glada mil och kakmonster

Hej.

Jag hade en fantastisk cykelhelg. alla helger borde för övrigt vara cykelhelger. Men i alla fall! Lördagen började med att jag panikåt en mindre variant av min klassiska elvisfrulle. Gillar nämligen inte att cykla proppmätt. Äppeljos, macka med cheddar och salami på, två stekta ägg, keso och tomat (inte mycket för att vara min vanliga frulle med andra ord)


Efter frullen begav jag mig till Djäkneberget för att möta resten av folks jag skulle cykla med. I Västerås CK (VCK i folkmun) cyklar vi normalt i tre/fyra grupper - intro, medel, supersnabb och tävlingsgrupp. Mitt gäng - medelgänget - begav oss mot Köping via diverse småorter.


Säg hej till lite medelfolks! (låter så tråkigt med medel men vi har nog faktiskt roligast ändå)


Det tog cirka fyra snabba medvindsmil till Köping och solen sken och vattnet smakade gudomligt. Här är jag och Anna.


Den andra delen av medelgänget (vi var för många för att köra i en klunga) kom också så vi ställde upp en massa cyklar sådär otvunget tjusigt. Här ser ni bara en del. Fröjd för ögat. Påskfluffet kvar. Nästan lite Mallis minus femton grader eller så.


Den fina caféet Skeppshandelns stenugnsbageri fylldes snabbt med fikasugna cyklister. Tänk så himla fint med ett ställe som välkomnar cyklister!


En sucker för old school-inredning som jag är kunde jag inte låta bli att peta på gulliga detaljer som gamla kaffeburkar.


Och äkta lemonad. Varför dricks det inte mer lemonad? För mig, lemonad är barndom, landet, mormor, sol, glädje. Lemonad.


Och nästan okristligt med fikaurval. Med roliga namn som till exempel kakmonster. Jag gick dock loss på en sån där nyskapande wienerbulle. Och dubbelespresso på det. Vet inte vad som flygit i mig. Inte druckit espresso på flera år.


Så satt vi där och trivdes järnet och dåsade i våra svettfuktiga cykelkläder. Och så blev det dags att fara hemåt, fem lite jobbigare (sidvind och så) mil till. Helt ok. Benen höll, ryggen höll, jag kände mig stark. Här finns mer detaljinfo om passet, tänk på att jag inte loggar transportcykling till och från samlingen. Måste förresten lära mig att pausa GPS:en under fikastunder (autopause drar liksom igång ändå så fort man rör sig).


Väl framme i festlokalen tryckte jag i mig en superb Olio Deli-sallad. Och sen duschade, sådär omåttligt länge.


Och sen hämtade jag den här snyggingen som var snäll nog att hjälpa till med festförberedelserna. För här skulle det bli CYKELFEST!

Men den tänker jag berätta om i nästa inlägg.

Hur var er cykelhelg?

9 kommentarer :

 1. Härlig dag! Tips, man kan ställa in autopausen så att den startar vid tex 5km/h, då ordnar sig det där av sig själv. (om man inte fikar jättefort)

  SvaraRadera
 2. Racer-premiär i lördags :) 7,7 mil i strålande sol och gott sällskap av klubbkompisar. Racer även på söndag, lätt snöfall i vid samlingsplatsen i väntan på att alla skulle dyka upp. Övergick sedan till solglimtar, blev en trevlig runda på 5,5 mil trots lite avskräckande snöflingor i början. En bra helg helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice :) Då kan jag vara lugn för dig iaf ;)

   Radera
 3. Hoppade helgcyklingen!
  Saknade Mallorcacyklingen alldeles fööör mycket. Vill tillbaka till solen, värmen, sommarcyklistklädseln, fika i mysiga bergbyar, serpentiner och alla underbara cyklister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du Anonym, vem längtar inte till Mallis? Tur jag ska dit om en vecka ;)

   Radera
  2. Lyckost dig! Finaste bergsbyn Fornalutx rekommenderar jag varmt.:) Trevlig och cyklig resa. :)

   Radera
 4. Mycket bra cykelhelg även för min del. Och jag håller med dig, cykling ska ske på full mage....löpning på tom i mitt fall! :-) Kaksugen blev jag nu när det lackar mot lunch. Är det bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, löpa ska man inte göra mätt, då blir det väldigt märkligt i magen ;)

   Radera