onsdag 8 maj 2013

En ny skojig fartpryl

Hej.

Visst fasiken är det äntligen maj! Vår. Grönbete. Kosläpp. Cyklister i kortkort <3

Varför inte fira detta med lite getost nyttiga snacks och så kanske den goaste mjölkchokladen som finns i "vanlig" mataffär just nu - smaka den så kommer ni liksom att dö godhetsdöden kan jag lova.


Men vadå nöja sig med lite nyttigheter?

En är inte den som är den och firar lite extra. Med en ny fartpryl som förstås gör mig typ tio gånger snabbare, eller hur?
Fartprylen är förstås den nya cykeldatorn Garmin Edge 510 och är typ som den "gamla" Edge 500 fast med pekskärm och de två för mig väldigt braiga funktioner: dels överföring via blåtand till mobilen (och alltså rakt in i Garmin Connect, så skönt att slippa sladdar och sånt!) och dels en fantastisk liten karta där man faktiskt ser var man är - och kan välja nya sjyssta vägar eller om man kanske är vilse eller så.

Enda nackdelen med datorn så länge är att den är rätt så mastig jämfört med att säg ha, Forerunnern på styret eller för den delen Edge 500. Å andra sidan är det skönt att slippa nackspärr när man cyklar också.

Och just ja. Magneten till kadensmätarn är för stor den också, men Grannen sitter tydligen på nån mindre magnettyp som han lovat att skänka till mig. Snällt! (inte för jag egentligen tycker kadens är nånting som behöver mätas utan snarare kännas men ändå, kan ju vara kul, ungefär)

Min nya favvopryls premiärrunda blev av igår då jag tillsammans med en klubbkompis ledde introgruppens tisdagsträning. 

Förresten så heter jag Lyckokatten på Garmin Connect och Katja Cykelkatten på Funbeat, om ni vill följa mig där.

Puss!

1 kommentar :