tisdag 26 februari 2013

Skärpning på sifferfronten

Fasiken, jag måste bli bättre på att logga min träning. Tack Öijer för att du med ditt ödmjuka inlägg om att du fixat årsmålet "1 timme träning/dag" påmint mig om att det är dags att skärpa mig (och grattis, förstås, grymt gjort!). Och tack Velonoir för ditt oroliga "Har du slutat logga din träning?"-mail på Funbeat. Det är skitenkelt att logga utepass (cykel, skidor, löpning ja whatever bara jag rör mig framåt i terrängen) för då gör Garmin / Endomondo jobbet. Men spinning och sånt jag gör inomhus och på ett och samma ställe loggar jag ju av naturliga skäl inte med nån handhållen manick (förutom de ytterst få gångerna jag bryr mig om att logga pulsen). Och då måste jag ju manuellt lägga in passet på Funbeat som jag försöker hålla som samlingsplats för alla mina pass. Och vissa dagar hittar jag helt enkelt inte tiden - det är exempelvis mycket roligare att blogga eller twittra med er än att logga rygglyft! - och dels så finns det inte så mycket att analysera rent siffermässigt från inomhus-passen (just för att jag inte kör med pulsbälte eller liknande).

Visst, en kan tycka att det är ju träningsnöjet det är handlar om, en som inte tävlar och så. Men. Dels så ger siffrorna tillfredsställelse och inspiration till den tekniknörd jag är, dels så tänker jag börja tävla inom inte alltför avlägsen framtid och dels är det förstås till grym hjälp de dagarna motivationen tryter. Eller de dagarna man är sjuk och tror att man aldrig, aldrig kommer att kunna träna igen. Vi kan nog alla känna igen oss i den där hopplöshetskänslan - men då är det ju bara att kika på hur ofta och braigt man tränar annars så ler man och ler man, så blir man kry fortare!

Så, from nu, inga såna där tomluckor, där man vet att man tränat nånting varje dag men inte kommer på vad och när och hur!

Nä, skärpning från och med nu.

Var loggar ni er samlade träning? Jag kör ju Funbeat på ren rutin men det finns kanske bättre ställen för loggning (förutom Garmin dårå)?

Och ni som kör Funbeat, vad heter ni där?

//er ödmjuke vän på väg mot skarpare egenkontroll, just nu mörbultad efter grymt spinning- / core-pass med Ironman-Freddan

13 kommentarer :

 1. Addade just dig på Funbeaten....

  SvaraRadera
 2. Kör både med Funbeat o Garmin egna sida.

  SvaraRadera
 3. Jag kör funbeat och Strava ihop med min Garmin

  SvaraRadera
 4. Jag kör också funbeat, addade dig just :)

  SvaraRadera
 5. Cykla.se faktiskt. Av gammal vana. Men fungerar ok för mig! :-)

  SvaraRadera
 6. Funbeat, och den är grym när man vill jämföra med sina motionerande kamrater.

  SvaraRadera
 7. Funbeat kör jag, har gjort sen -06,, sen har jag loggat lite träning i sportstrack för att ha koll på lite data. Det programet är i datorn.

  Heter det spänande namneet Helena Enqvist!

  SvaraRadera
 8. Funbeat och Polar personal trainer site. Och så brukar jag lajja med egna diagram för att planera och följa upp min träning och min status.

  SvaraRadera
 9. Funbeat och Garmin Connect. Addade just dig på Funbeat.

  SvaraRadera
 10. Sedan inte att glömma Strava....

  SvaraRadera