onsdag 19 september 2012

Skärp er för fasiken motionärer, det är inte vinter än!

Hej.

Gårdagens halvmisslyckade tur gjorde mig både glad och ledsen.

Glad, för att jag genomförde turen och såg regnbågen och var glad trots allt.

Ledsen, för att mojon gick ner ett par hundra snäpp när de enda som dök upp på gårdagens träning var klubbens elitgrabbar (såna som kör 40 km/h när de kör sköljpass, typ). Inte en enda medelfartsgubbe. Inte en enda brud. Läget var hopplöst för en som jag som cyklat sen i april i år. Där stod de, snabbgubbsen och försäkrade mig om att de minsann skulle tarelunnt idag. Jo tjena. Jag fattade ju direkt att jag var körd. De värmer knappt upp innan det ska spurtas upp i ljushastigheter. Ja så har de ju cyklat i 10-20 år/gubbe. Skitsamma. Jag åkte ut med dem från stan men pallade inte paja mina ben på en gång så jag stannade till, vinkade bye bye zoom zoom till gubbsen och slog på GPS:en för en enmannarunda.

Svett eller regn i fejset? Det sista låter snyggare.
Nåväl, det gick ju på rätt bra även om bena små var rätt strama efter förrgårdagens löprunda (som i sin tur genomfördes direkt efter en weekend i Rotterdam fullproppad med festliga aktiviteter av alla slag - utom det motionsmässiga). Jag såg regnbåge, ljuset var gudomligt etc. Ja ni ser ju själva på bilden.


Men sen. Cirka några kilometer från stan. Så öppnades himmelens portar. Och inte lite heller. Bästa ordet för regnet som kom är nog "väggen". Halt och kallt och jävligt blev det på en gång. Plask plask i cykeldojorna små. Skyndade mig så gott jag kunde till jobbet och - åh, kvällens höjdpunkt! - ställde mig under den underbart heta duschstrålen (jepp, jag vet att jag har det lyxigt på jobbet). På kvällen gjorde jag och min älskling goda tacos och ondgjorde oss över "vätternmotionärerna". Såna är det tydligen gott om i vår klubb. Folks som dyker upp på våren med sina nyköpta racers för att träna till Vätternrundan men som slutar träna så fort loppet är avklarat.

Inne i omklädningsrummet på jobbet, bästa rummet i hela stan!
Och helt seriöst, var är ni folks? Jag vet att vi har en stark medelkärna i klubben, Anders, Grannen (+ tjej ibland), Wille, Hjerpe, McNamara m fl - och alla de hade faktiskt bra ursäkter till att inte komma igår. Ni är förlåtna ;) Men de andra? Ingen nämnd ingen glömd, men folks verkar sluta cykla så fort det inte är 30+ ute. Skärpning! Enda nackdelen med hösten är kostnaden för långbibs och hala löv. Det är ALLT. Fördelarna är hur många som helst. Orka trycka på gymmet när naturen faktiskt lever fortfarande. Den träningen ni får i klunga får ni aldrig på egen hand. Funderar på att ställa upp som ledare för nån typ av introgrupp bara för att få folks att komma, nu när vissa av medelledarna saknas. Kom igen folks, låt inte vintern vinna än.

2 kommentarer :

  1. Många går ju självklart med i klubben för att få Vätternträning, inget fel med det... Det är ju kanonbra för klubben, annars vet ej tusan. Men att så många bara lixxom "lägger ned" cyklingen i början av juni synes mig märkligt. Säsongen har börjat då lixxom, folk borde förstå att det finns massa fler roliga lopp och ffa massa härliga månader till att cykla på...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst och det är grymt att folks gör det! Går med för Vättern, alltså :) Synd bara att så få blir kvar... efter Vättern... ;(

      Radera