torsdag 20 september 2012

Bästa ni och era bloggar: Första femman!

Hej!

Har jag sagt hur mycket jag tycker om er, mina fina peppande - och kritiserande - läsare? Förmodligen inte tillräckligt med gånger. Så nu säger jag det igen. Jag tycker om er. Jag tycker om er för att ni tar er tid att gå in och läsa vad jag skrivit, för att ni kommenterar, glatt och klokt och igenkännande och kritiskt.

Därför har jag tänkt att köra en inläggsserie där jag presenterar några av era bloggar så att fler kan ta del av allt det spännande, vardagliga, roliga och intressanta ni skriver. Fem per inlägg blir väl lagom? :)

Så... här kommer den första femman!

Helena heter den skönt träningstokiga tjejen som driver bloggen Mitt liv som gymråtta. I den färgglada bloggen skriver Helena om sin träning - inne och ute - och att hon hinner med allt! Löpning, MTB-cykling, fjällvandring, spinning, skidgång (nåt jag också borde börja med nu lagom till skidsäsongen...) och inte minst... brödbakning. Så in om ni vill inspireras till ett varierat träningsliv och kanske få lite hum om hur man gör sitt eget bröd och får det att smaka bra.

Helena finns också på Instagram där hon heter @helenaenqvist. Bild snodd direkt ifrån bloggen.
Lina från Varberg är en cool tjej som har fastnat för triathlon (nåt jag också är på väg att fastna för...). Lina driver bloggen Cykling min passion där hon skriver om sina träningsupplevelser på ett poetiskt sätt. Jag läser Linas blogg när jag vill se vackra bilder på vyer, glada miner från häftiga lopp samt lite vanliga hederliga träningsrapporter förstås :) Förresten har Lina gått och genomfört Kalmar Ironman 2011. En riktig förebild!

En något suddig bild från simhallen... Men testa själv att fota när luftfuktigheten är typ 100? ;)
Bilden snodd från det här inlägget.
Vilma är nog känd för de flesta av er konditionstokiga bloggläsare. Att läsa den coolt cerisa bloggen (cerise är förresten en av mina absoluta favvofärger, förutom grönt då!) Snabbare starkare snyggare är som att få sig en mental spark i ars... rumpan. Vilma är stark, självrannsakande, duktig på att beskriva vad som händer i kroppen under träningspass och är en av eldsjälarna i Stockholms eminenta cykelklubb Hofvet. Dessutom tävlar hon järnet och är alltså en förebild för en som vill tävla men har inte riktigt vågat än.

Vilma ute och kör med en klubbkamrat, bild från bloggen.
Fannys blogg Inspiway kan man inte annat än att må bra av. Det finns en oerhörd lugn i bloggen och jag är hundra på att Fanny kommer att nå sina mål hon har med löpning - och med livet i övrigt. Bloggens namn kommer från Fannys fina tanke att inspirera till fin vardag och att se det vackra i livet - och hur ofta stannar vi egentligen till och tänker efter? Så alla ni som vill få er en tanke eller två om samhället, träningen och det runtomkring oss - gå in på Inspiway och läs.

Säg hej till Fanny och hennes fina blogg! Bild från det här inlägget.
Johan som också är med i min klubb Västerås CK driver bloggen med det något krångliga namnet Swyzak (hur uttalas det egentligen?). Johan är en relativt nyfrälst och seriös cyklist med förflutet inom skatevärlden (därav hans smidighet på biken?). Johan har dessvärre lagt till sig med en vana att köpa nya heta cyklar "då och då" vilket väcker förtjusning blandad med avund hos de övriga gubbsen. In på Johans blogg för some serious racing talk!

Johan med sin nya hoj för nån månad sedan (bild tagen av mig).
Det här var alltså de första fem stjärnkommentatorerna (utan inbördes ordning). Håll utkik för nästa femma och glöm förstås inte att lämna bloggtips i kommentarsfältet.

Sugen på en "recension"?
Så ta och släng in en kommentar med tips på din / kompisens braiga träningsblogg 
så kollar jag förstås upp den och skriver ett par rader! :)

5 kommentarer :

 1. Åh fantastiska du!!! Vilket härligt inlägg! Vilka fina ord, jag smälter!! Så fin du är! Blir Superglad och värmer i hjärtat! Ska kolla in de andra bloggarna!! :)) Tack!! :))

  SvaraRadera
 2. Men!:) Vad glad jag blir av dina fina ord, de känns ändå ned i magen och upp i hjärtat:)

  Rolig inläggsserie du börjar med, ska genast kika in på bloggarna jag inte besökt innnan och väntar med spänning på nästa femma!

  SvaraRadera
 3. Bock och tack! Men nu får det vara slut med nya cyklar... =)

  SvaraRadera
 4. Bra bloggar som jag också läser. Vi verkar ha samma smak ;)
  Du får gärna skriva en liten recension av min blogg om du vill!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade faktiskt tänkt att inleda andra femman med din blogg, läser ju den själv :) Men tack för påminnelsen! Vi "nischade" bloggare behöver varann :)

   Radera