tisdag 16 oktober 2012

Testa din cykelnördighet med 10 snabba!

Ett roligt inslag på lördagens cykelfest blev tipspromenaden på - tadaa! - cykeltemat. Oj så skoj det var att hitta på de rätt så kluriga frågorna som skulle testa cykelnördigheten hos gästerna.

Och nu har även ni chansen att "hemmatesta" er.

Här är frågorna, de rätta svaren kommer om ett par dagar! Ni får gärna slänga in era svar i kommentarsfältet. Tänk dock på att det är ingen idé att googla fram svaren då detta är ett självtest och på skoj :)

Så, här är frågorna!

Den femfaldige Tour de France-segraren Miguel Indurain skiljer sig från de vanliga dödliga genom sin otroliga fysik. Ett exempel är Indurains vilopuls som är känd för att vara bra lägre än de flestas. Men hur låg var då Indurains vilopuls då den var som lägst, dvs. under cyklistens glansdagar på 90-talet?
1 32 slag/minut
X 26 slag/minut
2 28 slag/minut
---
Den italienska tillverkaren av exklusiva cykeldelar Campagnolo är även kända för att ha utvecklat prylar som vi vanligtvis inte förknippar med cykling. Tänka sig att firman även bidragit till amerikansk rymdforskning! Allting började dock 1927 med en liten men ack så oumbärlig uppfinning av herrn Tullio Campagnolo himself. Men vilken uppfinning då?
1 Självcentrerande vinöppnare
X Bakväxel
2 Snabbkoppling
---
Mitt bland lavendelfälten i det vackra Provence ligger ett berg med ett närmast månlikt landskap – det legendariska Mont Ventoux. ”Jätten i Provence” är känd för att bjuda på en av de tuffaste stigningarna under Touren. Tyvärr går det inte alltid smärtfritt. Berget är känt för ett minnesmärke över en proffscyklists död under stigningen år 1967. Men vad hette cyklisten?
1 Tom Simpson
X Marco Pantani
2 Homer Simpson
---
Vilken känds proffscyklist tillhör de läckra benen på bilden nedan?
1 Sir Chris Hoy
X Philippe Gilbert
2 Antonio Flecha

---
Vår svenska Alexandra Engen är en grym MTB-cyklist och inte mindre än världsmästare i sprint! I en intervju häromveckan berättade Alexandra om att hon dessutom funnit Jesus. Hur gammal var Alexandra när hon fann Jesus?
1 10 år
X 12 år
2 15 år
---
Den amerikanske cyklisten Greg LeMond är känd för att ha segrat i Tour De France med tävlingens genom tiderna minsta marginal. Med hur många sekunder vann LeMond över motståndaren Laurent Fignon år 1989?
1 8 sekunder
X 10 sekunder
2 6 sekunder
---
Eddy Merckx, finns det något han inte vunnit? Under sin fantastiska karriär hann den belgiske cyklisten med att dessutom sätta det längsta timrekordet. Hur långt kom Eddy på en timme med sin, med dagens tempomått inte speciellt aerodynamiska cykel?
1 51.596 km
X 51.151 km
2 49.431 km
---
Det finns ett lopp snäppet skitigare och grövre än de andra. Loppet mäter 261 km och 55 km av dem avgörs på gatsten. Tävlingen brukar kallas l'enfer du Nord (helvetet i norr). Vem vann loppet i år?
1 Tony Martin
X Tom Boonen
2 Fabian Cancellara
---
Årets mest kända cykelbritt är utan tvekan den stilige Bradley Wiggins. Förutom att vinna Tourer och OS gillar ”Wiggo” sin fru, sina barn, öl samt en viss brittisk subkultur han gärna pratar om. Frågan är vilken subkultur då?
1 Mods
X Skinheads
2 Punks
---
Bonus:
Hur många kilometer (avrundat till 1 decimal) var den kända cyklistens Graeme Obrees första lopp han någonsin deltog i? (Tänk på att avståndet i Storbritannien räknas i miles så här gäller det att tänka till…)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar