måndag 17 december 2012

Ironiskt paketerad sanning

Hej, denna är så bra att jag var tvungen att sno den från fina cykelbloggaren Mullig Cyklissa (in och läs den vettja, bra stuff!).

Tyvärr beskriver artikeln sanningen, om än något ironiskt paketerad... (och ni bilister som tycker att vi cyklister kör ordnad front mot er - låt vara så! Ni sitter i hårda skyddade karosser och släpper ut saker i naturen, vi är mjuka och naturvänliga och går sönder så lätt, så lätt så jo, det är banne mig oss det är synd om).

Regler för bilister i interaktion med cyklister:

#1. Cyklister är idioter och är alltid i vägen för bilister

#2. Din uppgift som bilist är att i varje interaktion med en eller flera cyklister förmedla din personliga tanke och utifrån den utbilda dem i ditt trafikvett. Du vet bäst.

#3. När du kör om en cyklist eller grupp av cyklister – kör alltid så nära du kan. Målet bör vara att kunna få en nylackad framskärm eller åtminstone plocka ut en högerbackspegel på försäkringen.

#4. Före omkörning bör du smyga upp så nära du kan, varva motorn, hänga dig på tutan, växla ner och kraftfullt accelerera i omkörningen.

#5. Du bör avsluta alla omkörningar med att ”ge fingret” i backspegeln för att tala om att du har det bästa omdömet i trafiken.

#6. Vid möte med en grupp cyklister ska du sträva efter att köra så nära som möjligt. Behöver du korsa mittlinjen för att lyckas är det helt OK.

#7. Cykelbanan är skapad för att bilister skall ha en plats att stanna på före utfart på korsande väg. Om den är upphöjd är det för att du ska kunna testa dina stötdämpare.

#8. Cyklar kan inte ha högre fart än cirka 10 km/h så du hinner före i alla situationer. Vid minsta tvekan – chansa!

#9. Cyklister i trafiken är till för att ta ut ditt makt­behov och din bitterhet på

#10. Om cyklisten har rätt, ger dig fingret eller helt ignorerar dina utbildningsförsök – kör på fanskapet!

#11. Varje gång du uppmärksammar en tränande cyklist eller grupp av cyklister på bilväg – gör allt som står i din makt för att påpeka att idioterna minsann skall hålla sig på cykelbanor. Ge dem alltid fingret!

#12. När du ser en tränande cyklist eller grupp av cyklister på en cykelbana där du befinner dig till fots, med hund i långt koppel, med barnvagn eller barn vinglande på barncykel, så tala om för de dumma jävlarna att de är på fel ställe och att det minsann finns vägar att cykla på. Ge dem fingret!

#13. Kör gärna upp jämsides med cyklisterna, veva ner rutan och förmedla dina klokskaper i ett försök till dialog. Börja gärna med ”Bara för att ni har sportcyklar….”. Oavsett responsen – avsluta med ”…era jävla idioter!” Känn dig nöjd!


Läs gärna mer om cyklisthat här.

Sedan, när du vill bli på bättre humör så kan du ju gå in här och drömma dig bort istället :)

2 kommentarer :