fredag 3 januari 2014

Men jag glömmer aldrig bort var du bor, nej.

Fasiken, jäkla skitstart på det nya året. Och då snackar jag inte ens om det oresonligt otäcka elände till väder som utspelar sig därute. På nyårsdagen fick jag ont i kroppen, feber och sånt och igår morse så var det bara att pallra sig iväg till vårdcentralen där halsfluss konstaterades för tredje gången på ett år! och jag som verkligen längtade till träningsvardagen. Jag har inte tid med ännu en sjukdomsperiod! Har faktiskt börjat fundera på att operera bort halsmandlarna, fått lite tips om det och börjat kolla upp det. Någon av er som har erfarenhet av operationen?

Halsfluss kan man dock leva med, även om det innebär en vecka utan pulshöjande träning (läs ingen träning alls, all träning utan pulshöjning är typ, livsuppehållande motion).

Nyårsdagen bjöd på ytterligare en besvikelse.

Jag hade ju varit i Stockholm över nyår (familjen bor där). När jag anlänt till Västerås Centralstation så upptäckte jag det svindyra supersäkra låset till min älskade DBS-gulis sönderklippt (söndertångat? söndersågat?) och ingen damtralla i sikte. Alltså någonting gick sönder i mitt hjärta. Det handlar inte om materialism, det handlar inte om att den var glänsande, gul, vacker böjd, gav mig många komplimanger, matchade så!.. - nej, det handlar om känslan av ett slags fatalistisk känsla av hjälplöshet. Att det inte spelar någon roll hur mycket vi skyddar oss, ondskan vinner ändå. Gulisen är den tredje vardagscykeln jag blir av med här i Västerås. Och visst, jag har två dyra snygga sportcyklar ståendes hemma. Men jag är en retrotjej i kjol som måste föra mig fram på damtralla i vardagen, så är det bara!

Gulisen var en present. Hon hann inte ens bli ett halvår. Och hon var inne på en treveckorsservice innan hon stals!

Jag kommer förstås göra en polis- och försäkringsanmälan (även om jag inte kommer att få ut speciellt mycket på försäkringen med tanke på självrisken etc.).

Men om ni någonsin ser en supergul klassisk DBS-damcykel, treväxlad med Shimano Nexus (de bytte från SRAM under servicen och alltså är min cykel unik i sitt parti med att ha Shimano istället för SRAM), med kjolskydd dock utan korg - ring polisen och be dem att komma till platsen. Då är det förmodligen min hoj som står där och saknar sin retrotjej.

2 kommentarer :

  1. Menåååhe. Så fult att sno så fina gula trallor. Hoppas på lyckligt slut och återförening och att du kryar på dig fort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst fan är det sjukt fult :/ BLÄ. tack bästa!

      Radera