tisdag 7 januari 2014

13 saker ni misstänkt om mig men aldrig ens vågat tro.


Hej. Eftersom jag fortfarande har halsfluss och är alltså lika stor cykelförebild som en femtiotalspojke som fått sin första moppe, snor jag idén från Helena <3 som snott den från Elna <3 som snott den från Jessica (ny för mig, verkar lagom pro!) och radar här upp ett gäng saker ni säkert anat om mig men liksom aldrig vågat ens föreställa.

Och eftersom jag ju ska vara så jäkla unik hela tiden så kör jag siffran tretton som ju är en mörk, svår och lite kittlande farlig siffra. Precis som jag med andra ord!

noll. När jag var liten var jag mycket tunn, sned och svag och sjuk i kroppen och hade usel motorik och sånt. Läkarna var inte helt säkra på om jag någonsin skulle bli "normal" så mamma skrev in mig i både sim- och konstskola, dels för att stärka min motorik men också för att jävlas med diagnoserna. Det hjälpte. Mamma är bäst.

ett. En gång runt tvåtusentvå var läkarna på väg att sätta in en pacemaker i mitt bröst eftersom jag led av ett elektriskt hjärtfel. Jag fick panik och vi chansade på att felet skulle "växa bort" och det gjorde ju det. Jag hoppas det i alla fall. Är ändå lite försiktig med saker som elväxlar och sånt, palla dö av kortslutning i tummetott! (nä skojar ba)

två. En gång i tiden startade jag Stockholms snobbwannabeskitnödighetsborg Östra Reals Gymnasiums första förening för HBTQ-people. Drog ur mig själv lite senare, vart uttråkad när det började flyta på. Är bäst på att dra ihop folks för att få dem på saker, den dagliga driften får gärna skötas av någon annan mer lämpad.

tre. Jag mår illa av ens tanken på att blanda ihop torrsaker så som müsli, flingor o d med vätskor så som mjölk, fil o d.

fyra. Jag älskar att fiska, speciellt kasta och meta. Drömläget är att sitta i en liten roeka, klockan fyra på morgonen, och lyssna på knastig am-radio ute på en dimmig innesjö samtidigt som man plockar upp en gäddis eller två.

fem. Jag saknar nästan helt luktsinne. Därför kan jag tes som överdrivet hygienisk av mig, men det för att jag ju inte riktigt kan veta om en viss tröja luktar svett eller inte. Jag tycker dock vissa parfymflaskor är fina så jag brukar fråga mina kompisar om en viss parfym passar mig och kör på den sen! Just nu är jag helt inne på klassiska Chanel nr 5.

sex. Jag har extrem fågelfobi. Det är sjukt handikappande, speciellt när hela pelotonen chillar på en uteservering medan en annan får glatt finna sig i att svettas inomhus bara för att någon dum mes bestämt sig för att söka närhet på caféborden. Värst är ändå storstäder. Och ja, jag har gått i terapi och nej, det har inte hjälpt.

sju. Jag älskar historia, speciellt Europas kulturhistoria och jag är konstant nyfiken på allt som matar mitt intresse. Är dock inget jag känner att jag vill hävda mig inom utan jag bara undersöker, läser och... njuter.

åtta. Jag är helsämst på huvudräkning, nästintill debil. Därför kollar jag i princip aldrig på kvitton och har säkert blivit "lurad" otaliga gånger.

nio. Jag är väldigt ojämställd när det gäller hushållsarbetsrollerna i ett förhållande. Jag hatar till exempel att tvätta och finner det momentet rakt ut sagt kvinnofientligt. Kastar hellre behån! Däremot så älskar jag att diska och laga mat. Går igång som fan på att servera mat till objektet för min åtrå, mannen alltså.

tio. Jag kan tes som något ytlig, smärre fåfäng och ganska teatralisk person. Men luras inte - på insidan är jag mjuk som skirad (äkta) smör och liten som en citronfjäril på din barndomsstugas sommartrapp.

elva. Jag drömmer om att så småningom jobba med det jag älskar mest och det vet ni ju vad det är.

tolv. Jag har haft piercing i läppen och undercut på skallen och festat till synthmetalrockgothtechnoravepop typ nästan veckans alla dagar en gång i tiden. Jag älskar att festa.

tretton. Jag älskar att känna mig snygg, lyxig och utsökt när jag cyklar, det är typ nästan det viktigaste för mig, efter snabb förstås. Sedan ser jag förstås aldrig ner på dem som ger fan i hur de ser ut på cykeln, men jag trivs bäst i min lilla la grande bellezza-bubbla.

Det var de tretton sakerna, voilà! Gillar vad du läst? Gilla min Facebook-sida också. Puss!

4 kommentarer :

 1. Du är underbar! Härlig lista och punkten fyra skriver jag under på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, och du bor ju i de rätta fisketrakterna också... *drömmer mig bort*

   Radera
 2. Haha.. de här fick mej att vrida mej av skratt, klart de mest roligaste ja har läst i år..

  SvaraRadera